4 Νοεμβρίου 2022 - Στον Πρόεδρο της Αυστρίας, Δρ. Alexander Van der Bellen, επέδωσε διαπιστευτήριά η Πρέσβης της ΚΔ, κα Mαρία Μιχαήλ



H νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστρία, Mαρία Μιχαήλ, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της προς τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστρίας Δρ. Alexander Van der Bellen, σε ειδική τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Hofburg της Βιέννης στις 3 Νοεμβρίου 2022.

Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, η Πρέσβης Μιχαήλ διεβίβασε στον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, διαβεβαιώνοντάς ότι θα εργαστεί με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των ήδη εξαίρετων σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και την Αυστρία.

Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης κατ’ ιδίαν συνομιλίας, η Πρέσβης ενημέρωσε τον Aυστριακό Πρόεδρο σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος ένεκα της αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε για τη διαχρονική αρωγή της Αυστρίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος.

O Πρόεδρος Van der Bellen καλωσόρισε τη νέα Πρέσβη και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της σημειώνοντας την ετοιμότητα της Aυστρίας για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.