20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 - Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΟ Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στo Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, αναχωρεί αύριο, Κυριακή 21 Απριλίου 2024, για το Λουξεμβούργο, όπου τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρίσκεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και οι τελευταίες εξελίξεις στο Σουδάν.  Θα διεξαχθεί επίσης, κοινή Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, με θέμα συζήτησης τη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. 

Mετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί το Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (ΣΚΚ) για την Περιφερειακή Ασφάλεια και Συνεργασία, στο οποίο θα συμμετάσχουν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου ΣΣΚ, οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών του ΣΣΚ, καθώς και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της ΕΕ για τον Κόλπο.

Κατά την παραμονή του στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει χωριστές συναντήσεις με αξιωματούχους των κρατών μελών του ΣΚΚ. 

--------------------

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024