08 Φεβρουαρίου 2024 - Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου πραγματοποιήσε επίσημη επίσκεψη στην ΚύπροΟ Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου πραγματοποιήσε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Sameh Shoukry πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, θέματα ενέργειας, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι σχέσεις Αιγύπτου-ΕΕ, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Υπουργοί είχαν κατ'ιδίαν συνάντηση, ενώ ακολούθησαν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών καθώς και γεύμα εργασίας.  Ο κ. Shoukry έγινε επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.  Τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών μπορείτε να τη βρείτε εδώ

--------------------
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024