17 Μαρτίου 2023 - Εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο προώθησης της Οικονομικής ΔιπλωματίαςΕκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο προώθησης της Οικονομικής Διπλωματίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το τρίτο πρόγευμα με τους Πρέσβεις που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών και το ΚΕΒΕ, με τίτλο “Women on Boards: Time for Change”.

Κύριοι ομιλητές ήταν η κα. Μυρτώ Ζαμπάρτα, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, η Πρέσβης της Γαλλίας κα. Salina Grenet-Catalano, o Πρέσβης της Αιγύπτου κ. Amr Hamza και η κα. Ελίζα Λειβαδιώτου, Εκτελεστική Διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης & Δραστηριοτήτων και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου. Παρεμβάσεις έγιναν επίσης από τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη και τη Διευθύντρια Διεύθυνσης Παγκόσμιας Ατζέντας του Υπουργείου Εξωτερικών κα. Έλενα Ράφτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε μεγάλος αριθμός Πρέσβεων διαπιστευμένων στην Κύπρο, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Κύρια σημεία της συζήτησης αποτέλεσαν οι ευρωπαϊκές και εθνικές νομοθεσίες για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε διοικητικά συμβούλια, οι βέλτιστες πρακτικές και η ανάγκη για προώθηση σχετικών υποστηρικτικών μέτρων.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση εντάσσεται στη σειρά “Diplomacy meets Business” της οικονομικής διπλωματίας και στόχος του είναι να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ της ξένης διπλωματικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας πτυχές και τομείς της κυπριακής οικονομίας.

17 Μαρτίου 2023