29 Ιαν. 2022 - Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει για επίσκεψη εργασίας ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης με πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του Anthony Blinken



Δελτίο Τύπου αναφορικά με την επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί αύριο Κυριακή για την Ουάσιγκτον, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, σε συνέχεια πρόσκλησης του Αμερικανού ομολόγου του, κ. Antony Blinken.

Το μεσημέρι της Τρίτης, 1 Φεβρουαρίου, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών με τον κ. Blinken. Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο Υπουργών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, το Κυπριακό και η δημιουργία συνθηκών που να συμβάλλουν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, θέματα ενέργειας, οι πολυμερείς μηχανισμοί συνεργασίας με έμφαση στο σχήμα 3+1, καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, κα Nancy Pelosi, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με την Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις κα Victoria Nuland. Το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Κασουλίδης θα παρακαθίσει σε δείπνο που παρεθέτουν προς τιμή του εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων.  

Το πρωί της Τετάρτης, 2 Φεβρουάριου ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης που εδρεύουν στις ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τη Διευθύντρια Ευρώπης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, κα Amanda Sloat. Ακολούθως, ο κ. Κασουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, κ. Robert Menendez.

Την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου o κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών με τον σύμβουλο για θέματα ενεργειακής ασφάλειας στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, κ. Amos Hochstein.

Ο κ. Κασουλίδης θα αναχωρήσει από την αμερικανική πρωτεύουσα για επιστροφή στην Κύπρο το απόγευμα της ιδίας ημέρας.