8 Ιαν. 2022 - Τον Κουβετιανό ομόλογό του Σεΐχη Ahmed Nasser Al-Mohammed Al-Sabah υποδέχεται τη Δευτέρα για επαφές ο ΥΠΕΞ Νίκος ΧριστοδουλίδηςΔελτίο Τύπου αναφορικά με τις επαφές που θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών τη Δευτέρα (10/1) με τον ομόλογό του από το Κράτος του Κουβέιτ 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, θα έχει μεθαύριο, Δευτέρα (10/1), κατ’ ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Κουβετιανό ομόλογό του, Σεΐχη Ahmed Nasser Al-Mohammed Al-Sabah, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο των επαφών τους, οι δύο Υπουργοί αναμένεται να ανασκοπήσουν το πλήρες φάσμα διμερών σχέσεων Κύπρου–Κουβέιτ και να εξετάσουν τρόπους για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς. Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις, μεταξύ άλλων, για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, για το Κυπριακό, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Κουβέιτ, ιδιαίτερα υπό το φως της πρόσκλησης του κ. Χριστοδουλίδη που έχει αποδεχθεί ο Υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ για να παραστεί σε άτυπο πρόγευμα εργασίας με συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών Μελών της ΕΕ, το οποίο θα παρατεθεί προς τιμήν του στο περιθώριο του προσεχούς Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, στις 24 τρέχοντος. 

Σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, θα υπογραφούν δύο Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που αφορούν, αντίστοιχα, την παρεμπόδιση της κλοπής, των παράνομων ανασκαφών και της παράνομης εισαγωγής και εξαγωγής πολιτιστικής περιουσίας, και τη σύσταση Κοινής Επιτροπής Συνεργασίας.

Αμέσως μετά, ο κ. Χριστοδουλίδης και ο Σεΐχης Al-Sabah θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο (περί τις 12.45μ.μ.).