28 Aυγ. 2021 - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα της UNITAR για προώθηση της ισότητας των φύλων σε Ιορδανία & Λίβανο που χρηματοδότησε το ΥΠΕΞ



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση από το Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Εκπαίδευση των Ηνωμένων Εθνών (UNITAR) του Προγράμματος "Gender Empowerment Now: Building Capacity to Mainstream Gender Equal and Gemap Empowerment (GEWE) in Government Government for Jordan and Lebanon", με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ευχαριστίες εκφράζουμε με την ευκαιρία προς το UNITAR για την εξαιρετική συνεργασία, καθώς και στην Ιορδανική Εθνική Επιτροπή για τις Γυναίκες, την Εθνική Επιτροπή για τις Γυναίκες του Λιβάνου, καθώς και προς τη UN Women, για την πολύτιμη υποστήριξη και συμβολή τους.

Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε με στόχο την οικοδόμηση της ικανότητας των κυβερνητικών αξιωματούχων που είναι υπεύθυνοι για θέματα φύλου στην Ιορδανία και τον Λίβανο, έτσι ώστε να μπορούν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν καλύτερα τα αντίστοιχα εθνικά σχέδια δράσης των χωρών τους για την υποστήριξη του Ψηφίσματος 1325 του ΣΑ ΟΗΕ και των εθνικών τους στρατηγικών για τις γυναίκες.

Μπορείτε να διαβάσετε την σχετική Έκθεση του UNITAR για την ολοκλήρωση του Προγράμματος εδώ (διατίθεται στην Αγγλική).