21 Απρ. 2021 - O νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Βολιβία, Ευαγόρας Βρυωνίδης, επέδωσε τα Διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Luis Arce σε επίσημη τελετή στη Λα Πας



Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βολιβία, με έδρα τη Μπραζίλια, κ. Ευαγόρας Βρυωνίδης επέδωσε στις 19 Απριλίου τα Διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας κ. Luis Arce, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Λαού, στην πρωτεύουσα Λα Πας.

Ο κ. Βρυωνίδης διαβίβασε τις ευχές και τους χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη, μαζί με ευχαριστίες για τη συμμετοχή της χώρας στην UNFICYP. Ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο Arce σχετικά με θέματα που αφορούν την ευρύτερη περισοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και για την επικείμενη άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΓΓ ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο τελευταίος ανταπέδωσε τις ευχές προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ευχήθηκε όπως οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών συνεχίσουν να ενισχύονται προς το κοινό όφελος. Εξέφρασε επίσης τη βούλησή του για συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού μεταξύ της Κύπρου και της Βολιβίας, όπως και για αλληλοϋποστήριξη των υποψηφιοτήτων μας σε διεθνείς επιτροπές.

Σε συνάντηση του Πρέσβη με τη Γενική Διευθύντρια Διμερών Σχέσεων που ακολούθησα, αποφασίστηκε η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μέσα από τη διαμόρφωση ενός πλαισίου πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Βολιβίας.