Θέση Βοηθού Λειτουργού Τύπου, Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ (ΜΑΕΕ) δέχεται αιτήσεις για την άμεση πλήρωση μίας (1) θέσης Βοηθού Λειτουργού Τύπου για πλήρη απασχόληση, με τους όρους του επιτόπιου προσωπικού. 

Το άτομο που θα επιλεγεί θα εργάζεται, υπό την εποπτεία της Συμβούλου Τύπου, στο Γραφείο Τύπου της ΜΑΕΕ, το οποίο είναι επιφορτισμένο με ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων στον τομέα της δημοσιότητας και επικοινωνίας, με κύριο στόχο την προβολή της χώρας μας και της συμμετοχής μας στην ΕΕ.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές για τη συγκεκριμένη θέση ανέρχονται σε €2,361.

Απαιτούμενα Προσόντα:

• Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος στη Δημοσιογραφία, MME, Διεθνείς Σχέσεις, Νομικά, Οικονομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές ή Κλασσικές Επιστήμες.

• Πολύ καλή γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.

• Άριστη γνώση χρήσης υπολογιστών και διαδικτύου.

• Ευρεία γνώση της πολιτικής πραγματικότητας της Κύπρου και των κυπριακών ΜΜΕ.

• Ευρεία γνώση για τη λειτουργία των κοινοτικών οργάνων και των κοινοτικών ΜΜΕ.

• Κατοχή Λευκού Ποινικού Μητρώου.

 

Πέραν των πιο πάνω, τα πιο κάτω θα αποτελούν πλεονέκτημα:

• Καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.

• Αποδεδειγμένη επαγγελματική πείρα σε θέματα δημοσιογραφίας, επικοινωνίας, χειρισμού ιστοσελίδας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που πληρούν τα κριτήρια, θα κληθούν σε προφορική ή/και γραπτή εξέταση.

Σημειώνεται ότι η ΜΑΕΕ δεν καλύπτει οποιαδήποτε έξοδα μετάβασης και διαμονής στις Βρυξέλλες καθώς και οποιαδήποτε άλλα έξοδα προκύψουν στο πλαίσιο της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης ή/και μετέπειτα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται όπως υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα, μαζί με συνοδευτική επιστολή (στην ελληνική γλώσσα και μέχρι 400 λέξεις) στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ενδιαφέρονται να εργαστούν στη συγκεκριμένη θέση.  Το βιογραφικό σημείωμα μπορεί να είναι στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να υποβάλουν, μαζί με την αίτησή τους, αντίγραφα όλων των σχετικών πιστοποιητικών για τα απαιτούμενα και επιπρόσθετα προσόντα. 

Επιπρόσθετα, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την κατοχή λευκού ποινικού μητρώου κατά την υποβολή της αίτησή τους, το οποίο θα πρέπει να προσκομίσουν σε περίπτωση που επιλεγούν.

Υποβολή αιτήσεων υπόψη της κας Μαρίας Φάντη, Συμβούλου Τύπου στην ταχυδρομική διεύθυνση 'Permanent Representation of Cyprus to the EU, Av. Cortenbergh 61, 1000 Brussels, c/o Maria Phanti, Press Counsellor'. ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση pressofficebrussels@mfa.gov.cy.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών).