18 Δεκ. 2020 - Ενημερωθείτε για την ΕΕ μέσω του διαδικτυακού σεμιναρίου "EU Explained"

Card image cap

Η Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει  στις 18 Δεκεμβρίου 2020, από τις 11:00 μέχρι τις 14.30, διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τίτλο ‘EU Explained’, τις εργασίες του οποίου θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ν. Χριστοδουλίδης, και η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα Στέλλα Κυριακίδου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τις μεθόδους εργασίας και τον τρόπο λειτουργίας του θεσμικού συστήματος της ΕΕ (του Συμβουλίου της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), μέσα από μια εμπεριστατωμένη και παραστατική επεξήγηση των βασικών παραμέτρων της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, μεταξύ άλλων από αξιωματούχους που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ή εκπροσώπους της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο των εργασιών του σεμιναρίου, θα γίνει επίσης ανασκόπηση της συμμετοχής της Κύπρου στην ΕΕ από το 2004 μέχρι σήμερα και της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί από αυτή, όπως και από την πρώτη κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2012.

Το σεμινάριο, που απευθύνεται πρωτίστως σε λειτουργούς των Κλιμακίων Ευρωπαϊκών Θεμάτων στα Υπουργεία και Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε νέους διπλωμάτες και λειτουργούς που υπηρετούν στην κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και σε φοιτητές, είναι ανοικτό για γενική παρακολούθηση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι διαθέσιμο εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το οπτικογραφημένο μέρος του σεμιναρίου πιο κάτω.