Εκλογές στη Γκάμπια [4 Δεκεμβρίου 2021]

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή εκλογικών παρατηρητών ΕΕ στη Γκάμπια

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής εκλογικών παρατηρητών για τις Προεδρικές εκλογές στη Γκάμπια που είναι προγραμματισμένες για τις 4 Δεκεμβρίου 2021. Η αποστολή θα αποτελείται από 16 παρατηρητές μακράς διάρκειας και 16 παρατηρητές βραχείας διάρκειας. Το σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και οι όροι εντολής για τους Παρατηρητές είναι προσβάσιμα μέσω των συνδέσμων πιο κάτω:

Call for Observers EOM Gambia 2021

Observers ToR EOM Gambia 2021

H γλώσσα εργασίας της αποστολής είναι τα Αγγλικά (επίπεδο C1). Oι παρατηρητές πρέπει να είναι επίσης πρόθυμοι να αποδεχτούν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης σε ορισμένες περιοχές ευθύνης.

Προσοντούχοι Kύπριοι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό κατάλογο (“Roster”) και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην αποστολή της ΕΕ  θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πολυμερών Σχέσεων και Διεθνών Οργανισμών (Α1) του Υπουργείου Εξωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση cconstantinou@mfa.gov.cy, το αργότερο μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2021.

Η Αποστολή συνιστά ένθερμα τον εμβολιασμό των υποψηφίων κατά της COVID-19. Yποψήφιοι με χρόνια υποκείμενα νοσήματα που διατρέχουν κίνδυνο να νοσήσουν βαριά από COVID-19, συνιστάται όπως συζητήσουν το ενδεχόμενο αίτησής τους με τον προσωπικό τους ιατρό.