17 Μαΐου 2024 - O Πρέσβης της Κύπρου στην Ισλανδία επέδωσε τα διαπιστευτήρια του



O Πρέσβης της Κύπρου στην Ισλανδία επέδωσε τα διαπιστευτήρια του

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ισλανδία, με έδρα την Κοπεγχάγη, κ. Ιάκωβος Κιρακοσιάν, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ισλανδίας, κ. Guðni Thorlacius Jóhannesson, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2024 στην Προεδρική Κατοικία Bessastaðir.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Κιρακοσιάν διαβίβασε στον Πρόεδρο Jóhannesson τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση των ήδη εξαίρετων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για την εμβάθυνση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Ο Κύπριος Πρέσβης ενημέρωσε, επίσης, τον Ισλανδό Πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της πλευράς μας για εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

O Πρόεδρος της Ισλανδίας, καλωσορίζοντας το νέο Πρέσβη της Κύπρου αναφέρθηκε στις διαχρονικά εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, και εξέφρασε τη δέσμευσή του για συνέχιση της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο νησιωτικών κρατών.  Εξέφρασε επίσης, τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

----------------

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024