15 Απριλίου 2024 - Μαθήτριες της Γ’ Λυκείου επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εξωτερικών



Μαθήτριες της Γ’ Λυκείου επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο του διαγωνισμού δοκιμίου «Τι θα άλλαζα εάν ήμουν Υπουργός/Υφυπουργός για μια μέρα»

Το Υπουργείο Εξωτερικών είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, τις μαθήτριες Γ’ Λυκείου, Μαριλένα Σπύρου από το Λύκειο Παραλιμνίου και Εμμανουέλα Παναγίδου από την Ιδιωτική Ελληνική Σχολή Φόρουμ, οι οποίες διακρίθηκαν στο διαγωνισμό δοκιμίου «Τί θα άλλαζα εάν ήμουν Υπουργός/Υφυπουργός για μια μέρα». Στα δοκίμιά τους, οι μαθήτριες παρουσίασαν τις σκέψεις τους επί διαφόρων θεμάτων που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι μαθήτριες συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Κόμπο, και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας, κα Imma Tor Faus, η οποία βρισκόταν στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη. Οι δύο μαθήτριες είχαν συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυ Ανδρέα Κακουρή, και επισκέφθηκαν διάφορες Διευθύνσεις του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος απευθυνόταν σε μαθήτριες της Γ’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος και αποτελεί συνεργασία του Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στόχος του είναι η ενίσχυση της ποιοτικής και ενεργού συμμετοχής, καθώς και η αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων, ώστε να διασφαλίζονται οι ίσες ευκαιρίες, να προάγεται η έμφυλη ισότητα και να επιτυγχάνεται η ισότιμη εκπροσώπηση αντρών και γυναικών.
---------------
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024