30 Οκτωβρίου 2023 - Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Αργεντινής επέδωσε τα διαπιστευτήριά του



Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Αργεντινής επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Δημοκρατία της Αργεντινής, κ. Στέλιος Γεωργιάδης, επέδωσε στις 6 Οκτωβρίου 2023 τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της χώρας, κ. Alberto Fernández, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Μπουένος Άιρες, ενώπιον του Υπουργού Εξωτερικών κ. Santiago Cafiero.

Κατά την τελετή, ο Πρέσβης κ. Γεωργιάδης διαβίβασε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και την προσωπική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστήριες της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη μακρόχρονη συμμετοχή του αργεντινού αποσπάσματος στις δυνάμεις της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι η ίδρυση Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αργεντινή αποτελεί ιστορική καμπή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Στην συνέχεια, o Πρέσβης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Στρατηγού José de San Martin, στην παρουσία της Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιας για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Cecilia Todesca Bocco, του Πρέσβη κ. Claudio Rozencwaig και του Επίτιμου Γενικού Προξένου της Κύπρου στο Μπουένος Άιρες κ. Νικόλαου Κτιστάκη.

------------------------
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023