09 Οκτωβρίου 2023 - Εκστρατεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν καταφύγει στην Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Εκστρατεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν καταφύγει στην Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός μεγάλου ανθρωπιστικού δράματος με την μετακίνηση πέραν των 100000 ανθρώπων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ προς την Αρμενία.

Η Κύπρος δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο κάλεσμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αρμενία.

Την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε υπό τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, διευρυμένη σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων, Κρατικών Υπηρεσιών και Οργανισμών, με στόχο να ληφθούν αποφάσεις για το είδος και τον τρόπο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Αρμενία για τον άμαχο πληθυσμό του Ναγκόρνο Καραμπάχ που πλήττεται από την πρόσφατη επιθετική στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση αποστολή χρηματικής βοήθειας, κρατική χορηγία και συνεισφορά των πολιτών που το επιθυμούν μέσω εράνου στον λογαριασμό όπως πιο κάτω:

ACCOUNT NAME HUMANITARIAN SUPPORT - ARMENIA
ACCOUNT NUMBER 6001034
CURRENCY EURO
The IBAN number is
PAPER FORMAT CY47 0010 0001 0000 0000 0600 1034
ELECTRONIC FORMAT CY47001000010000000006001034
SWIFT BIC CBCYCY2NXXX

Αποφασίστηκε επίσης, η συλλογή διαφόρων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται στο πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον οποίο έχει αποταθεί η Αρμενία για παροχή βοήθειας.

H εκστρατεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιείται από σήμερα, Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2023 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και γίνεται σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους και στηρίζεται από Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και οργανώσεις και οργανισμούς.

Θερμή παράκληση προς όσους και όσες επιθυμούν να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια να περιοριστούν στα είδη που περιλαμβάνονται στον πιο κάτω κατάλογο:

• Ξηρή τροφή (π.χ. δημητριακά, παξιμάδια, μπισκότα, μακαρόνια, σκόνη γάλακτος για παιδιά/παιδικές τροφές)
• Είδη προσωπικής υγιεινής
• Πάνες παιδιών και ενηλίκων

Όσα είδη δεν περιλαμβάνονται στον πιο πάνω κατάλογο δεν θα παραλαμβάνονται

Όλα τα είδη να είναι συγκεντρωμένα ανά είδος και να παραδίδονται σε χαρτοκιβώτια στα πιο κάτω σημεία συλλογής: 

Σημεία Συλλογής Ειδών Ανθρωπιστικής Βοήθειας