21 Σεπτεμβρίου 2023 - Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης Kύπρου - Κιργισίας στη Νέα Υόρκη



Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Κιργισίας (Νέα Υόρκη, 20 Σεπτεμβρίου 2023)

Στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος και ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κιργισίας, κ. Kulubaev Zheenbek Moldokanovich, υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί απτό παράδειγμα της κοινής βούλησης των δύο πλευρών για εμβάθυνση του θεσμικού πλαισίου διμερούς συνεργασίας, καθώς και η αρχή για συνομολόγηση πρόσθετων μνημονίων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αντικατοπτρίζει δε την πολιτική βούληση των δύο χωρών για ανάπτυξη ενός, αμοιβαία επωφελούς, δομημένου πολιτικού διαλόγου.

Προηγήθηκε διμερής συνάντηση των δύο Υπουργών, κατά την οποία συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Κεντρική Ασία, το Κυπριακό, καθώς και οι σχέσεις EE-Κιργισίας.

-----------------------
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023