07 Αυγούστου 2023 - Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ



Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος είχε σήμερα, Δευτέρα 07 Αυγούστου 2023, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Antony Blinken, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και των ΗΠΑ, το Κυπριακό, την Ουκρανία, αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ειδικότερα, οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί των προσπαθειών του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, ως αυτό καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, προέβησαν σε ανασκόπηση του ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του πολιτικού σχηματισμού 3+1, ο οποίος αποτελεί έμπρακτη δέσμευση στην περιφερειακή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα.

07 Αυγούστου 2023