10 Ιουλίου 2023- Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Card image cap


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος συμμετείχε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο Συνέδριο του Economist ‘‘Eastern Mediterranean Business Summit’’, όπου και εκφώνησε εναρκτήρια ομιλία υπό τη θεματική ‘‘Reinforcing the 3+1 Alliance: Achieving its Potential’’.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, ο Δρ Κόμπος, συναντήθηκε με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων, κ. Geoffrey Pyatt. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή (D-NJ) Bob Menendez κατά την οποία έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων με επικεντρο το Κυπριακό και τη σχέση Κύπρου-ΗΠΑ.

Οι σημερινές επαφές του Υπουργού Εξωτερικών ολοκληρώνονται με συναντήσεις με εκπροσώπους της κυπριακης ομογένειας, καθώς και ηγετικά στελέχη των Αμερικανό-Εβραϊκών οργανώσεων American Jewish Committee (AJC) και American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).


----------------------
Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023