11 Ιανουαρίου 2023 - Στον Πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, κ. Alain Berset επέδωσε διαπιστευτήριά ο Πρέσβυς της ΚΔ, κ. Γιώργος Χριστοφίδης



Ο νέος Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελβετία, με έδρα τη Ρώμη, κ. Γιώργος Χριστοφίδης, επέδωσε, χθες 10 Ιανουαρίου 2023, τα Διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, κ. Alain Berset.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρέσβυς διαβίβασε, καταρχάς, προς τον Πρόεδρο Berset, τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κου Νίκου Αναστασιάδη, για πρόοδο και ευημερία της Ελβετίας και του λαού της, καθώς και τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εκλογή του κ. Berset στην Προεδρία της Ελβετικής Συνομοσπονδίας για το έτος 2023.

Ο Πρέσβυς είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει τους στενούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ελβετίας, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της οικονομίας, του τουρισμού, της μετανάστευσης και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και διαβεβαίωσε, στο πλαίσιο αυτό, για την πρόθεσή του να καταβάλει κάθε προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση της στενής και παραγωγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε πολυμερές επίπεδο και εμβάθυνση των ήδη εξαιρετικών διμερών τους σχέσεων.

Ο κ. Χριστοφίδης, υπό το φως του διαχρονικού ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η Ελβετία για το Κυπριακό, αλλά και της ανάληψης των καθηκόντων της, από 1ης Ιανουαρίου 2023, ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Berset για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για την προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας. Ο Πρέσβυς υπογράμμισε, εν προκειμένω, την τεράστια σημασία της στήριξης από τη διεθνή κοινότητα στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, και με πλήρη σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο Πρόεδρος Berset διαβεβαίωσε, με τη σειρά του, για την σταθερή και διαχρονική προσήλωση της Ελβετίας στον σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου και υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει η χώρα του στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων της με την Κύπρο.