21 Δεκεμβρίου 2022 - Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την απονομή του 2ου Ετήσιου Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Στέλλα Σουλιώτη» 2022



Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Στέλλα Σουλιώτη» καθιερώθηκε το 2021 για να τιμήσει την πολυσχιδή προσωπικότητα και κληρονομιά της Στέλλας Σουλιώτη, η οποία ενέπνευσε μελλοντικές γενεές στην Κύπρο.

Το Βραβείο απονέμεται ετησίως σε πρόσωπο ή Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την ξεχωριστή συμβολή στον αγώνα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε να απονείμει το Βραβείο «Στέλλα Σουλιώτη» για το έτος 2022 στην κα Αντρούλα Χριστοφίδου Henriques και στην «Cyprus STOP Trafficking» που η ίδια ίδρυσε.

Η κα Χριστοφίδου ίδρυσε, ως παρακαταθήκη της, την «Cyprus STOP Trafficking», με στόχο την κατάργηση της λεγόμενης «καλλιτεχνικής βίζας», προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις παραβιάσεις κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να στηρίξει τα θύματα εμπορίας προσώπων.

15 χρόνια αργότερα, η «Cyprus STOP Trafficking» συνεχίζει το έργο της, στηρίζοντας με έμπρακτο τρόπο τα θύματα εμπορίας προσώπων, προωθώντας ταυτόχρονα την μη ανοχή στην εμπορία προσώπων.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών εντός Ιανουαρίου και για την οποία θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.