6 Δεκεμβρίου 2022 - Στον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, κ. Rumen Radev, επέδωσε διαπιστευτήρια ο Πρέσβης της ΚΔ, κ. Χαράλαμπος ΚαυκαρίδηςΟ κ. Χαράλαμπος Καυκαρίδης επέδωσε στις 2 Δεκεμβρίου τα διαπιστευτήρια του ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βουλγαρία στον Προέδρο της χώρας κ. Rumen Radev.

Ο κ. Καυκαρίδης, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Βούλγαρο Πρόεδρο, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, και αναφέρθηκε στις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους. Ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Radev για τη διαχρονική και σταθερή θέση της Βουλγαρίας προς υποστήριξη των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Προέδρος της Βουλγαρίας ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο Πρέσβη, τονίζοντας το εξαίρετο επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Αναφέρθηκε, επίσης, στις προοπτικές εμβάθυνσης της περιφερειακής συνεργασίας, όπου Βουλγαρία και Κύπρος μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Ο κ. Radev, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία της πολυπληθούς Βουλγαρικής κοινότητας που διαμένει στην Κύπρο, καθώς και το μεγάλο αριθμό Κυπρίων που σπούδασαν και συνεχίζουν να φοιτούν στη Βουλγαρία, προσφέροντας σημαντικό έργο στην ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και Βουλγαρίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Βουλγαρία διατηρεί θέση αρχών στο Κυπριακό και ευχήθηκε όπως σύντομα επέλθει λύση στο ζήτημα.

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου, ευχαριστώντας τον Βούλγαρο Προέδρο, ανέφερε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητές του είναι η προώθηση ακόμη περισσότερων επαφών στον εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και στον πολιτισμό. Διευκρίνισε ότι τις δύο χώρες συνδέουν πολλά κοινά πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία, πάνω στα οποία εδράζεται η διαχρονική τους φιλία.