6 Οκτωβρίου 2022 - Στον Βασιλέα της Θαϋλάνδης, Α.Μ. Maha Vajiralongkorn Phra Vajiraklaochaoyuhua, επέδωσε διαπιστευτήριά ο Πρέσβυς της ΚΔ, κ. Άγις Λοΐζου



Ο νέος Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θαϋλάνδη, με Έδρα το Νέο Δελχί, κ. Άγις Λοΐζου επέδωσε την 3η Οκτωβρίου 2022, τα διαπιστευτήριά του στον Βασιλέα της Θαϋλάνδης, Α.Μ. Maha Vajiralongkorn Phra Vajiraklaochaoyuhua, σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο Βασιλικό Παλάτι, στη Μπανγκόκ.

Ο Κύπριος Πρέσβυς, διαβίβασε στον Βασιλέα της Θαϋλάνδης τις θερμές ευχές του Προέδρου Αναστασιάδη, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την θέση αρχής που τηρεί η κυβέρνηση της χώρας, ως επίσης και τον σεβασμό που επιδεικνύει έναντι της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τονίστηκε επίσης το, ιστορικά, άριστο επίπεδο των διπλωματικών και πολιτικών διμερών μας σχέσεων, τόσο από τον Θαϋλανδό Βασιλέα, όσο και από τον Πρέσβυ κ. Λοΐζου, εκφράζοντας την επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση των ήδη εξαίρετων διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.