6 Σεπτεμβρίου 2022 - Δελτίο Τύπου αναφορικά με την επίσκεψη εργασίας του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών στο Ελσίνκι



 

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου αναχωρεί σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου για το Ελσίνκι, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

 

Κατά την επίσκεψη του στη φινλανδική πρωτεύουσα, ο κ. Κορνηλίου θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας με τον Φινλανδό ομόλογό του, κ. Jukka Salovaara, στην παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

 

Στο επίκεντρο των πολιτικών διαβουλεύσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ, ο τρόπος με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Οι κ.κ. Κορνηλίου και Salovaara θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, όπως η κλιματική αλλαγή, η πρωτοβουλία «Fit for 55» για την πράσινη μετάβαση και η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα.