12 Ιαν. 2022 - Στη Βρέστη μεταβαίνει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης για συμμετοχή στην άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ ΕΕ (Gymnich)Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich)

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, μεταβαίνει αύριο, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στη Βρέστη της Γαλλίας, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich).

Το Gymnich θα αρχίσει με κοινό γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι διεργασίες διαμόρφωσης της Στρατηγικής Πυξίδας για την ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ. Εν συνεχεία, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για τη διαμορφωθείσα κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη καθώς και για τις προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η ΕΕ στην ανατολική γειτονία.

Το πρωί της Παρασκευής, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, ενώ με την ολοκλήρωση του Gymnich η γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα παραθέσει γεύμα εργασίας, με θέμα συζήτησης τη σύνοδο ΕΕ-Αφρικής που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου.

 

 

_______________

Φωτογραφία ©AFP, Marcel Mochet