8 Δεκ. 2021 - Υλοποίηση έργου για ενίσχυση των Προξενικών Τμημάτων σε Διπλωματικές Αποστολές της Κύπρου με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας ΕΕ



Το Υπουργείο Εξωτερικών, ως ο Τελικός Δικαιούχος, ολοκλήρωσε επιτυχώς την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ενίσχυση των Προξενικών Τμημάτων των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας για έκδοση μικρής διάρκειας θεωρήσεων εισόδου (short-stay)» και κωδικό CY/2018/ISF/SO1.NO1.1.1/2.

Στόχος του έργου ήταν η εναρμόνιση των διαδικασιών Προξενικών Τμημάτων Πρεσβειών της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις απαιτήσεις του κεκτημένου Σένγκεν και συγκεκριμένα:

  • Η δημιουργία/ βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των Προξενικών Λειτουργών που ασχολούνται με την εξέταση και έκδοση των μικρής διαρκείας θεωρήσεων εισόδου (short-stay visas)
  • Η διευκόλυνση της διαδικασίας εξέτασης/ έκδοσης των θεωρήσεων και
  • Η διασφάλιση της ορθής διαδικασίας έκδοσης μικρής διαρκείας θεωρήσεων εισόδου, σύμφωνα με τον Κοινοτικό Κώδικα Θεωρήσεων.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε κατά 90% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και συγκεκριμένα από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας – Σύνορα και Θεωρήσεις, και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία και αφορά συνολικό προϋπολογισμό ύψους €762.429 και διάρκεια 64 μήνες.