3 Δεκ. 2021 - Με τον Επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτ. Υποθέσεων της Κεντρ. Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας θα συναντηθεί ο ΥΠΕΞ Ν. ΧριστοδουλίδηςΔελτίο Τυπου αναφορικά με τις επαφές που θα έχει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών στη Λευκωσία με τον κ. Yang Jiechi, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, θα έχει αύριο, Σάββατο (4/12), κατ’ ιδίαν συνάντηση και διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον κ. Yang Jiechi, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας Κύπρου – Κίνας και να εξετασθούν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση τους. Θα εξετασθεί επίσης, ενόψει και της συμπλήρωσης εντός του τρέχοντος μηνός 50 χρόνων από τη σύναψη Διπλωματικών Σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η διοργάνωση από κοινού επετειακών εκδηλώσεων στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια του προσεχούς έτους.    

Nωρίτερα, ο κ. Yang Jiechi, θα γίνει δεκτός σε συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.