18 Νοε. 2021 - Στην Αθήνα αύριο ο ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης για συμμετοχή με τους ομολόγους του στην πρώτη τετραμερή Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας, ΑιγύπτουΔελτίο Τύπου αναφορικά με τη μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα για συμμετοχή στην πρώτη τετραμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου και Γαλλίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, θα μεταβεί αύριο (19/11) το πρωί στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην πρώτη τετραμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου και Γαλλίας, μαζί με τους ομολόγους του κκ. Νίκο Δένδια, Sameh Shoukry και Jean-Yves Le Drian, αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η κατάσταση στη Λιβύη και στην περιοχή του Σαχέλ, το Κυπριακό, καθώς και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αιγύπτου. Θα γίνει επίσης ανταλλαγή απόψεων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, το μεταναστευτικό, η αντιμετώπιση της πανδημίας και η κλιματική αλλαγή.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων τους, οι συμμετέχοντες Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (περί τις 15.30).