14 Νοε. 2021 - Τη δεύτερη τους τριμερή συνάντηση είχαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας & Ην. Αραβικών Εμιράτων χθες στο Ντουμπάι - συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα



Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη δεύτερη άτυπη τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και ΗΑΕ που έλαβε χώρα στο Ντουμπάι

 

Πραγματοποιήθηκε χθες (13/11) το βράδυ στο περιθώριο των εργασιών του Sir Bani Yas Forum που διεξάγεται στο Ντουμπάι, η δεύτερη άτυπη τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κκ. Νίκου Χριστοδουλίδη, Νίκου Δένδια και Abdullah bin Zayed al Nahyan, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι τρεις Υπουργοί επαναβεβαίωσαν τη βούληση τους για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους σε αυτό τον σχηματισμό, και συζήτησαν ανάμεσα σε άλλα για την κατάσταση στη Συρία, για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη υπό το φως και των συζητήσεων που έλαβαν χώρα κατά την πρόσφατη σύνοδο των Παρισίων με συμμετοχή και των τριών χωρών, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΑΕ και τον ρόλο που Κύπρος και Ελλάδα διαδραματίζουν στις προσπάθειες ενδυνάμωσής τους και ουσιαστικότερης εμπλοκής της ΕΕ στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ανασκόπησαν επίσης την πρόοδο στην κοινή τους προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της περιφερειακής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, στη βάση μιας θετικής προσέγγισης, και συζήτησαν για τα επόμενα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, με την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων κρατών της περιοχής.