12 Νοε. 2021 - Στο Ντουμπάι μεταβαίνει από το Παρίσι ο ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης για συμμετοχή στο Sir Bani Yas Forum - επίσκεψη και στην EXPO2020Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στο Ντουμπάι για συμμετοχή στο 12ο Sir Bani Yas Forum

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει απόψε από το Παρίσι, όπου είχε βρεθεί για να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στις εργασίες της Διάσκεψης για τη Λιβύη, στo Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Εμιρατινού ομολόγου του, Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan για να συμμετάσχει στο 12ο Φόρουμ ‘Sir Bani Yas’.

Τo Φόρουμ, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για συζήτηση θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, έχει καθιερωθεί ως μια σημαντική πλατφόρμα για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, και σε αυτό προσκαλούνται εν ενεργεία και διατελέσαντες Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Εξωτερικών και άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι από διάφορες χώρες ανά το παγκόσμιο, καθώς και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και αναλυτές σε θέματα διεθνών σχέσεων και εξωτερικών υποθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ντουμπάι, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί το πρωί του Σαββάτου στην Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 που έχει ανοίξει τις πύλες της στις 20 Οκτωβρίου, όπου θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί μεταξύ άλλων και το περίπτερο της Κύπρου.

Από το Ντουμπάι, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί το βράδυ της Κυριακής (14/11) στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει τη Δευτέρα στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.    

 

 

_____________________

Φωτογραφία ©expo2020dubai.com