8 Νοε. 2021 - Τον Υπoυργό Εξωτερικών των ΗΑΕ Σεΐχη Abdullah bin Zayed υποδέχεται το βράδυ στη Λεμεσό για επαφές ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος ΧριστοδουλίδηςΔελτίο Τύπου αναφορικά με τις επαφές που θα έχει σήμερα το βράδυ στη Λεμεσό ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, θα έχει σήμερα (8/11) το βράδυ, στη Λεμεσό, κατ’ ιδίαν συνάντηση και διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο ανταποδίδοντας την επίσκεψη που ο κ. Χριστοδουλίδης είχε πραγματοποιήσει στο Άμπου Ντάμπι στις αρχές του έτους.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο Υπουργών αναμένεται να βρεθούν, ανάμεσα σε άλλα, τα επόμενα βήματα στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Κύπρου–ΗΑΕ και η προετοιμασία της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στις αρχές του 2022, οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, η κοινή προσπάθεια και συγκεκριμένες ενέργειες των δύο χωρών με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω διεύρυνση της περιφερειακής συνεργασίας και ασφάλειας, το Κυπριακό και οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και την Κυπριακή ΑΟΖ, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως και οι σχέσεις ΕΕ-ΗΑΕ. 

Μετά το πέρας των επαφών τους, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Bin Zayed θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας.