30 Σεπτ. 2021 - Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Πολωνία ο Πέτρος Τ. Νακούζης - επέδωσε τα Διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Andrzej Duda στη Βαρσοβία



Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Πολωνία, κ. Πέτρος Τ. Νακούζης. επέδωσε την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021, σε ειδική τελετή στη Βαρσοβία, τα Διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας κ. Andrzej Duda.

Στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Duda μετά την τελετή, ο Πρέσβης διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Aναστασιάδη, ιδιαίτερα ενόψει και της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης του Πολωνού Προέδρου στην Κύπρο στις αρχές Οκτωβρίου, και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Εξέφρασε παράλληλα ευγνωμοσύνη για τις θέσεις της Πολωνίας στο Κυπριακό και για τη σταθερή υποστήριξη που η χώρα παρέχει στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ, του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος Duda επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επίτευξη λύσης στη συμφωνημένη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Κατά τη συνάντηση έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις εξαίρετες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους προς όφελος των λαών των δύο χωρών.

 

 

_____________

Φωτογραφίες ©Grzegorz Jakubowski/KPRP