19 Σεπτ. 2021 - Σειρά επαφών θα έχει ο ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο των εργασιών της εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 76ης Γενικής Συνέλευσης OHE



Δελτίο Τύπου αναφορικά με τις επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο των εργασιών της εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 76ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμλενων Εθνών

Σειρά επαφών με ομολόγους του και με επικεφαλής διεθνών οργανισμών θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, στο περιθώριο των εργασιών της 76ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στη σημερινή τελετή απονομής τιμητικής διάκρισης στον CEO της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής κ. David Harris, ενώ νωρίτερα θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ηγεσίας της Επιτροπής κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Το βράδυ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παραστεί σε δείπνο που θα παραθέσει η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Αύριο, Δευτέρα (20/9), ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει χωριστές διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, της Ελλάδας, του Κουβέιτ και της Κιργιζίας, και θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα παραστεί, επίσης, στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την αμερικανο-εβραϊκή οργάνωση  AIPAC, καθώς και στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.