2 Σεπτ. 2021 - Επέδωσε τα Διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο Steinmeier η νέα Πρέσβης της Κύπρου στη Γερμανία Μαρία Παπακυριακού



Επέδωσε τα Διαπιστευτήριά της η νέα Πρέσβης της Κύπρου στη Γερμανία Μαρία Παπακυριακού

Η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κα. Μαρία Παπακυριακού επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, 1 Σεπτεμβρίου, στο παλάτι Schloss Bellevue, την επίσημη έδρα της Ομοσπονδιακής Προεδρίας στο Βερολίνο.

Κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε της τελετής, η Πρέσβης  κα Παπακυριακού διαβίβασε στον Πρόεδρο Steinmeier τους χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη και τις ευχές του για πρόοδο και ευημερία του γερμανικού λαού.

Η Πρέσβης αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Κύπρου-Γερμανίας και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ίδια προσωπικά θα συνεχίσουν να εργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ΕΕ και πολυμερών οργανισμών. Τέλος, η Πρέσβης κα Παπακυριακού ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γερμανίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ανταποδίδοντας τους χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Steinmeier επαναβεβαίωσε την προσήλωση της Γερμανίας στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Κύπρο και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

 

 

_________________

Φωτογραφίες ©Bundesregierung/Henning Schacht