22 Ιουλ. 2021 - Με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό & Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου Zeina Akar συναντάται αύριο ο ΥΠΕΞ ΧριστοδουλίδηςΔελτίο Τύπου αναφορικά με τη συνάντηση που θα έχει αύριο (23/7) ο Υπουργός Εξωτερικών με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, θα έχει αύριο Παρασκευή, 23 Ιουλίου, συνάντηση με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου, κα Zeina Akar, η οποία θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κα Akar, με την οποία στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών, στο πλαίσιο των οποίων θα συζητηθούν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων και της ενίσχυσης της συνεργασίας Κύπρου-Λιβάνου σε αριθμό συγκεκριμένων τομέων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο, η κατάσταση στο Λίβανο, καθώς και περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.  

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης και η κα Akar θα υπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία στον Τομέα της Ενεργείας, με το οποίο εγκαθιδρύεται το γενικό πλαίσιο για ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στα αρμόδια Υπουργεία των δύο χωρών.