1 Ιουλ. 2021 - Στον Πρόεδρο Paul Kagame επέδωσε διαπιστευτήρια σε επίσημη τελετή στο Κιγκάλι ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Ρουάντα Μιχάλης Ζαχαρίογλου



O νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Ρουάντα (με έδρα την Ντόχα), Πρέσβης Μιχάλης Ζαχαρίογλου, επέδωσε διαπιστευτήρια στις 29 Ιουνίου 2021 στον Πρόεδρο Paul Kagame, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κιγκάλι.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο Ύπατος Αρμοστής μετέφερε στον Πρόεδρο Kagame τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη, μαζί με ευχές για πρόοδο και ευημερία στον λαό της Ρουάντα.

Ο Πρόεδρος Kagame ανταπέδωσε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Κυπριακό λαό και εξέφρασε την προσήλωση της κυβέρνησής του στην περαιτέρω ενδυνάμωση των παραδοσιακά φιλικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.  

Νωρίτερα, ο Ύπατος Αρμοστής είχε γίνει δεκτός σε συνάντηση από τον Υπουργό Επικρατείας και Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, κ. Nshuti Manasseh, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ από πλευράς του ο κ. Ζαχαρίογλου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για την εν εξελίξει προσπάθεια του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, με στόχο την επίτευξη λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Από δικής του πλευράς, ο Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών Manasseh, αναφερόμενος στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, επεσήμανε ότι με τη διαπίστευση του Ύπατου Αρμοστή διευρύνονται οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ρουάντας και Κύπρου, τόσο διμερώς, όσο και σε πολυμερές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και εντός του πλαισίου της Κοινοπολιτείας στην οποία οι δύο χώρες ανήκουν.

Ο κ. Manasseh επαναβεβαίωσε επίσης με την ευκαιρία τη σταθερή υποστήριξη της Κυβέρνησης της Ρουάντα στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.