10 Ιουν. 2021 - Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο ο ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης - συνάντηση με τον ομόλογό του Ν. Δένδια και συμμετοχή στην Υπουργική Σύνοδο Med7Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και για συμμετοχή στην Άτυπη Υπουργική Συνάντηση των MED7

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αύριο το πρωί (Παρασκευή, 11/6) στην Αθήνα, όπου θα έχει αρχικά συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκο Δένδια, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην Άτυπη Υπουργική Συνάντηση της Ομάδας Μεσογειακών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, MED7, που φιλοξενείται στην Ελληνική πρωτεύουσα.

Η συνάντηση του κ. Χριστοδουλίδη με τον κ. Δένδια πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης και του συνεχούς συντονισμού Λευκωσίας – Αθήνας, και σε αυτή αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει σημαντικών συναντήσεων και επαφών που αναμένεται να λάβουν χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Άτυπης Υπουργικής Συνόδου των Med7, στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης οι αρμόδιοι για Ευρωπαϊκά θέματα Υπουργοί της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα συζητηθούν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως είναι μεταξύ άλλων η διαχείριση της πανδημίας, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το μεταναστευτικό και η αναδιαμόρφωση του χώρου Schengen, ως επίσης οι εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Νότιας Γειτονίας.

Μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίας της Συνόδου, οι συμμετέχοντες Υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ (στις 12:45).