27 Μαΐου 2021 - Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ρολάνδη εκφράζει το Υπουργείο ΕξωτερικώνΑνακοίνωση για τον θάνατο του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Ρολάνδη

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Ρολάνδη.

Ο Νίκος Ρολάνδης υπήρξε μια διακεκριμένη προσωπικότητα που πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή της Κύπρου προσφέροντας σημαντικό έργο. Υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον υποδειγματικά, με ήθος, εντιμότητα και ειλικρινή έγνοια για την πατρίδα ως επικεφαλής της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέση την οποία ανέλαβε κατά τα κρίσιμα χρόνια που ακολούθησαν την τουρκική εισβολή, από το 1978 μέχρι το 1983.

Κατά τη μακρόχρονη συμμετοχή του στα κοινά του τόπου μας, ο Νίκος Ρολάνδης εργάστηκε άοκνα, με μεθοδικότητα και διορατικότητα, επιτελώντας το καθήκον του με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η παρακαταθήκη του Νίκου Ρολάνδη στην εξωτερική πολιτική μας είναι πλούσια και πολύτιμη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών και το προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.