26 Μαΐου 2021 - Στη Λισαβόνα μεταβαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Χριστοδουλίδης για την άτυπη σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich)



Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στην Λισαβόνα για συμμετοχή στην άτυπη σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει στη Λισαβόνα για να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich) που αρχίζει σήμερα το βράδυ και θα συνεχισθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αύριο (Πέμπτη).

Στο πλαίσιο της συνόδου, οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να ανταλλάξουν μεταξύ άλλων απόψεις για τις σχέσεις ΕΕ – Αφρικής, τις ανεπίλυτες συγκρούσεις στην Ανατολική Γειτονία της ΕΕ, καθώς και την στρατηγική της ΕΕ για την περιοχή του Ινδο-ειρηνικού.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα μετάσχουν σε άτυπο γεύμα εργασίας που διοργανώνει η Πορτογαλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, με προσκεκλημένο τον Ιορδανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ayman Safadi.

 

____________

Φωτογραφίες ©Πορτογαλική Προεδρία Συμβουλίου ΕΕ