20 Μαΐου 2021 - Προώθηση Οικονομικής Διπλωματίας & Καινοτομίας σε εκδήλωση με συμμετοχη ξένων Πρέσβεων στην Κύπρο το απόγευμα



Δελτίο τύπου αναφορικά με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα με συμμετοχή  ξένων Πρέσβεων στο πλαίσιο προώθησης της Οικονομικής Διπλωματίας και της Καινοτομίας

Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα, στο εκπαιδευτικό κέντρο Ατσάς στα Κατύδατα, εκδήλωση στο πλαίσιο προώθησης της Οικονομικής Διπλωματίας και της Καινοτομίας, η οποία διοργανώνεται από κοινού από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, με τη συμμετοχή Αρχηγών ξένων Διπλωματικών Αποστολών στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία θα προσφωνήσουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, οι ξένοι Πρέσβεις θα τύχουν ενημέρωσης για τις δράσεις που σχεδιάζονται και προωθούνται στο πλαίσιο της Οικονομικής Διπλωματίας, βασικός πυλώνας των οποίων είναι, μεταξύ άλλων, η στήριξη της καινοτομίας, από κοινού και σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία “Cyprus Seeds” η οποία στηρίζει την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας των Κυπριακών Πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων, παρέχοντας στήριξη υπό μορφή χορηγιών, καθοδήγησης, κατάρτισης και δικτύωσης στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, επιστημονικές ομάδες του Cyprus Seeds θα παρουσιάσουν το έργο τους στους τομείς της υγείας και βιοϊατρικής, της ηλιακής ενέργειας και των υδάτων, της πληροφορικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τεχνών.