10 Φεβ. 2021 - Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο (11/2) ο Υπ.Εξ. Νίκος Χριστοδουλίδης για συμμετοχή στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών «Φόρουμ Φιλία»

Card image cap


Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα για συμμετοχή στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών «Φόρουμ Φιλία»

Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο (11/2) το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών «Φόρουμ Φιλία», με ομολόγους του από αριθμό χωρών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου.

Κατά τη Συνάντηση, οι συμμετέχοντες Υπουργοί θα συζητήσουν για τις προοπτικές ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας επί ενός ευρέος φάσματος θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, στη βάση μιας θετικής προσέγγισης, και θα εξετάσουν τρόπους για αποτελεσματικότερη συνεργασία στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 και των ευρύτερων επιπτώσεών της.

Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με ομολόγους του, στο πλαίσιο των οποίων θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας των εργασιών της ολομέλειας της Υπουργικής Συνάντησης, οι συμμετέχοντες Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις (στις 13:30).