5 Ιαν. 2021 - Στη Λισαβόνα για επίσκεψη εργασίας μεταβαίνει απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. ΧριστοδουλίδηςΔελτίο Τύπου αναφορικά με τη μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στη Λισαβόνα για επίσκεψη εργασίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί απόψε για την Λισαβόνα, όπου αύριο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, με αφορμή και την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Πορτογαλία, την 1η Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πορτογάλο ομόλογό του, κ. Augusto Santos Silva, ενώ ακολούθως οι δύο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Πορτογαλίας και η περαιτέρω εμβάθυνσή τους, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το φως της εν εξελίξει πρωτοβουλίας του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και σημαντικά θέματα από την ημερήσια διάταξη της ΕΕ, όπως είναι μεταξύ άλλων η αντιμετώπιση της πανδημίας, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, η ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο του Med7 και της Νότιας Γειτονίας, η Μετανάστευση, καθώς και θεματικές που άπτονται των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Πορτογαλική Προεδρία για το τρέχον εξάμηνο.

Μετά το πέρας των επαφών τους οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ (στις 18.30 ώρα Κύπρου).