12 Δεκ. 2020 - Επέδωσε τα Διαπιστευτήριά του ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Σερβία Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου



Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Βελιγράδι, κ. Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου, επέδωσε χθες τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Aleksandar Vučić.

Διαβιβάζοντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, προς τον Σέρβο Πρόεδρο, ο νέος Πρέσβης υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με τη Σερβία, προσθέτοντας ότι θα εργαστεί αόκνα για την περαιτέρω ενίσχυση των παραδοσιακά στενών και φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρέσβης Θεοφυλάκτου εξέφρασε επίσης την εκτίμηση της Λευκωσίας για τη διαχρονικά σταθερή υποστήριξη του Βελιγραδίου στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ.

Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος Vučić, ζήτησε από τον Πρέσβη να μεταφέρει τις προσωπικές του ευχές και εγκάρδιους χαιρετισμούς στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνθήκες θα του επιτρέψουν σύντομα να φιλοξενήσει τον τελευταίο στο Βελιγράδι για μια σύνοδο του Ύπατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Κύπρου, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Σέρβος Πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης την Κύπρο για τη σταθερή υποστήριξή της προς τη χώρα του, εκφράζοντας την εκτίμηση της κυβέρνησης και του λαού της Σερβίας για τη στάση της Κύπρου σε σχέση με το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και για τη συνεπή υποστήριξη της Λευκωσίας στην προοπτική ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.