10 Δεκ. 2020 - Με τον Σέρβο ομόλογό του Nikola Selaković συναντάται αύριο στη Λευκωσία ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης

Card image cap


Δελτίο Τύπου αναφορικά με τις επαφές που θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας αύριο (11/12) στη Λευκωσία

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί αύριο (11/12) με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Nikola Selaković, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, που θα είναι και η πρώτη του στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι δύο Υπουργοί θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Σερβίας και η περαιτέρω ανάπτυξή τους, περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και των εξελίξεων στα Βαλκάνια. Θα συζητηθούν επίσης, οι σχέσεις ΕΕ-Σερβίας, με έμφαση στην πρόοδο της ενταξιακής πορείας της Σερβίας.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Selaković θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 14.00 μ.μ.).