7 Δεκ. 2020 - Αύριο στο Αμμάν η 4η Τριμερής Συνάντηση Υπ. Εξωτερικών Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας

Card image cap


Δελτίο Τύπου αναφορικά με τη μετάβαση του Υπουργών Εξωτερικών στο Αμμάν για συμμετοχή αύριο στην 4η Τριμερή Υπουργική Συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας

Στο Αμμάν μεταβαίνει αύριο το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 4ης τριμερούς υπουργικής συνάντησης Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας με τους ομολόγους του κκ. Νίκο Δένδια και Ayman Al Safadi, αντίστοιχα.

Η συνάντηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην προετοιμασία της επόμενης Συνόδου των Ηγετών των τριών χωρών, καθώς και στην εξέταση συγκεκριμένων τρόπων για περαιτέρω ενίσχυσή της ήδη ανεπτυγμένης συνεργασίας στο εν λόγω πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης και της επικείμενης έναρξης λειτουργίας της Γραμματείας του τριμερούς μηχανισμού, στη Λευκωσία.

Θα συζητηθούν επίσης, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπό το φως των συνεχιζόμενων Τουρκικών προκλήσεων, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Μεσανατολικό και της κατάστασης στη Συρία, όπως και στη Λιβύη, οι σχέσεις ΕΕ – Ιορδανίας, και λοιπά περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των τριών χωρών. 

Με το πέρας των διαβουλεύσεων τους, οι Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 12.45).