3 Δεκ. 2020 - Με τον ΥΠΕΞ Ελλάδας Νίκο Δένδια συναντάται αύριο ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης

Card image cap


Δελτίο Τύπου αναφορικά με την επαφές που θα έχει αύριο (4/12) ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει επαφές αύριο το πρωί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κύπρο στο πλαίσιο των τακτικών επαφών Λευκωσίας – Αθήνας.

Οι δύο Υπουργοί θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η αλληλοενημέρωση και ο συντονισμός ενεργειών και δράσεων υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς και σε σχέση με τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο Βρυξελλών για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, υπό το φως των συνεχιζόμενων προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων τους, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Δένδιας θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 12.10 μ.μ.).