30 Ιαν. 2021 - Επέδωσε τα Διαπιστευτήριά της στον Βασιλιά Φίλιππο Στ' η νέα Πρέσβης της Κύπρου στη Ισπανία, Έλενα Μηνά



Η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βασίλειο της Ισπανίας, κα Έλενα Μηνά, επέδωσε χθες (29 Ιανουαρίου) τα διαπιστευτήριά της στον Βασιλιά Φίλιππο Στ’, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Βασιλικά Ανάκτορα στη Μαδρίτη.

Σε ιδιαίτερη συνομιλία στην παρουσία και της Ισπανίδας Υπουργού Εξωτερικών, κας Arancha González Laya, ο Ισπανός Βασιλιάς καλωσόρισε την Κύπρια Πρέσβη και της ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις παραδοσιακά στνενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες, και εκφράζοντας παράλληλα τη βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωσή τους.

Η Πρέσβης κα Μηνά διαβίβασε στον Ισπανό Μονάρχη τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, και υπογράμμισε τη σημασία που η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει στην περαιτέρω σύσφιξη των εξαίρετων σχέσεων της με την Ισπανία, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και μέσω της συνεργασίας των Μεσογειακών κρατών, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.

Δραττόμενη της ευκαιρίας, η κα Μηνά ενημέρωσε τον Ισπανό Βασιλιά για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ευχαριστώντας την Ισπανία για την σταθερή υποστήριξή της στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση του Διεθνούς και του Ευρωπαίκού Δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ενώ ο Βασιλιάς Φίλιππος Στ’ εξέφρασε από την πλευρά του τη στήριξη της Ισπανίας στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών.