Κενή Θέση Γραφέα/μεταφραστή, Αγία Έδρα

Κενή Θέση Γραφέα/μεταφραστή στην Πρεσβεία της Kυπριακής Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα με παράλληλη διαπίστευση στο Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, καθώς και στους Οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία στη Ρώμη (FAO, WFP, IFAD) δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μίας (1) θέσης Γραφέα/μεταφραστή για πλήρη απασχόληση, με όρους επιτόπιου προσωπικού.

Η σύμβαση εργασίας θα είναι αρχικά ορισμένου χρόνου διάρκειας 2 μηνών (δοκιμαστική περίοδος). Mετά τη λήξη της πεντάμηνης δοκιμαστικής περιόδου, η σύμβαση δύναται να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Ο υπάλληλος θα τοποθετηθεί στην κλίμακα Α2 της Ιταλικής Συλλογικής Σύμβασης, η οποία αφορά τους υπαλλήλους που εργοδοτούνται σε Πρεσβείες, Προξενεία, Πολιτιστικά Ινστιτούτα και Διεθνείς Οργανισμούς στην Ιταλία. Παρατίθεται σχετικός σύνδεσμος για περαιτέρω πληροφορίες:
Disciplina-Ambasciate-triennio-2023-25_signed2-compressed.pdf (esteri.it)

Οι ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές για τη συγκεκριμένη θέση ανέρχονται στα 2.189,60 ευρώ.

Καθήκοντα και ευθύνες:
Το άτομο που θα επιλεγεί θα προσφέρει γραμματειακή υποστήριξη στην Πρεσβεία. Μεταξύ άλλων, θα εκτελεί καθήκοντα εθιμοτυπικής φύσης στο Βατικανό και στο Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, αλληλογραφία στην ιταλική, τήρηση αρχείων, βοηθού για διοικητικής φύσεως καθήκοντα. Θα εκτελεί οποιαδήποτε άλλα, συναφών με τη θέση, καθήκοντα.

Απαιτούμενα Προσόντα:
• Απόφοιτη/ος σχολής Μέσης εκπαίδευσης.
• Άριστη γνώση της ιταλικής γλώσσας (επίπεδο μητρικής γλώσσας)
• Άριστη γνώση και πείρα σχετική με την εθιμοτυπία και διοικητική διάρθρωση του Βατικανού
• Άριστη γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών
• Ακεραιότητα χαρακτήρα, εχεμύθεια και αξιοπιστία- Λευκό Ποινικό Μητρώο (θα πρέπει να προσκομισθεί πριν από την πρόσληψη.

Πέραν των πιο πάνω, θα αποτελεί πλεονέκτημα:
• Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
• Καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας
• Πείρα σχετική με τα καθήκοντα των αναφερόμενων πιο πάνω θέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή, καθώς και αντίγραφα όλων των σχετικών πιστοποιητικών σ’ ότι αφορά τα απαιτούμενα προσόντα, ηλεκτρονικά στην Πρεσβεία στη διεύθυνση
holyseeembassy@mfa.gov.cy 


Η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η 12η Δεκεμβρίου 2023.