Θέση Γραμματέως, Κυπριακή Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες (2211 R Street NW, Washington DC 20008) δέχεται αιτήσεις για τη θέση Γραμματέως, πλήρους απασχόλησης, με όρους επιτόπιου προχωπικού.

Καθήκοντα και ευθύνες θέσης

Η θέση καλύπτει ευρύ φάσμα καθηκόντων σε διάφορους τομείς δραστηριότητας της Πρεσβείας. Μεταξύ των καθηκόντων περιλαμβάνονται: Χειρισμός εισερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απάντηση σε εισερχόμενα αιτήματα και γενικές ερωτήσεις, προετοιμασία αναφορών για τον Πρέσβη, βοήθεια στη διεκπεραίωση ταξιδιωτικών διευθετήσεων και συναντήσεων, βοήθεια στην διοργάνωση εκδηλώσεων, βοήθεια σε γενικά διοικητικά καθήκοντα, παροχή γραμματειακής υποστήριξης, αρχειοθέτηση, φωτοτύπιση, βοήθεια σε προξενικά θέματα και εκτέλεση άλλων γραφειακών καθηκόντων, αναλόγως οδηγιών.

Απαιτήσεις/προσόντα

• Άπταιστα αγγλικά, γραπτά και προφορικά. Γνώση της ελληνικής γλώσσα θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.
• Πολύ καλές δεξιότητες στην επικοινωνία και την οργάνωση.
• Επάρκεια στο MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook κ.λπ.).
• Κατοχή κατάλληλης άδειας εργασίας για τις ΗΠΑ (πράσινη κάρτα ή ιθαγένεια).
• Ακεραιότητα, διακριτικότητα, μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, ικανότητα ανάληψης ευθύνης και πρωτοβουλία.
• Πρέπει να είστε σε θέση να εργαστείτε αποτελεσματικά ως μέλος ομάδας, καθώς και ανεξάρτητα.
• Δυνατότητα ανταπόκρισης σε πολλαπλές προθεσμίες και σε πολυάσχολο περιβάλλον.
• Εξαιρετικές διαπροσωπικές δεξιότητες.
• Πανεπιστημιακό δίπλωμα σε συναφές με τις απαιτήσεις της θέσης τομέα θα θεωρείται πλεονέκτημα.
• Θα ληφθεί υπόψη προηγούμενη σχετική εργασιακή εμπειρία.

Αντιμισθία

Ο μισθός καθορίζεται σύμφωνα με το Σύστημα Ταξινόμησης και Πληρωμών Γενικού Προγράμματος (GS) του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού των ΗΠΑ (Πίνακας μισθών 2021-DCB). Ετήσιος μισθός: 43.000$ - 47.900$ ανάλογα με τα καθήκοντα, τις ευθύνες και την εμπειρία.

Υποβολή αιτήσεων και προθεσμία

Οι ενδιαφερόμενοι αιτούντες θα πρέπει να στείλουν καλυπτική επιστολή μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα (και τα δύο στα αγγλικά), συμπεριλαμβανομένων στοιχείων επικοινωνίας για τουλάχιστον δύο (2) πρόσωπα που μπορούν να δώσεουν συστάσεις, στη διεύθυνση accounts@cyprusembassy.net πριν από το τέλος της ημέρας στις 19 Απριλίου 2021.

Πρέπει επίσης να υποβληθεί αντίγραφο της πράσινης κάρτας ή του αποδεικτικού μόνιμης διαμονής στις ΗΠΑ.

Μόνο οι υποψήφιοι που θα περιληφθούν στη λίστα θα ειδοποιηθούν και θα κληθούν για συνέντευξη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικά ακαδημαϊκών και άλλων προσόντων, καθώς και προηγούμενης εργασιακής εμπειρίας όταν θα προσέλθουν για συνέντευξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Διοίκησης της Πρεσβείας στον αριθμό (+1) 202-462-5772 (ext. 4).