Εκλογές στην Ονδούρα [28 Νοεμβρίου 2021]

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή εκλογικών παρατηρητών ΕΕ στην Ονδούρα

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής εκλογικών παρατηρητών μακράς διάρκειας για τις γενικές εκλογές στην Ονδούρα που είναι προγραμματισμένες για τις 28 Νοεμβρίου 2021. Οι παρατηρητές αναμένεται να παραμείνουν στην Ονδούρα για 43 ημέρες. Το σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και οι όροι εντολής για τους Παρατηρητές, αντίστοιχα, είναι προσβάσιμα μέσω των συνδέσμων πιο κάτω:

Call for Candidatures EOM Honduras 2021

Observers ToR EOM Honduras 2021

H γλώσσα εργασίας της Αποστολής είναι τα Ισπανικά. Συνεπώς, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν εξαιρετική γνώση, προφορική και γραπτή, της Αγγλικής και της Ισπανικής (επίπεδο C1). Oι παρατηρητές πρέπει να είναι επίσης πρόθυμοι να αποδεχτούν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης σε ορισμένες περιοχές ευθύνης.

Προσοντούχοι Kύπριοι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό κατάλογο (“Roster”) και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην αποστολή της ΕΕ  θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πολυμερών Σχέσεων και Διεθνών Οργανισμών (Α1) του Υπουργείου Εξωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση nargyrides@mfa.gov.cy, το αργότερο μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Αποστολή συνιστά ένθερμα τον εμβολιασμό των υποψηφίων κατά της COVID-19. Yποψήφιοι με χρόνια υποκείμενα νοσήματα που διατρέχουν κίνδυνο να νοσήσουν βαριά από COVID-19, ενθαρρύνονται όπως συζητήσουν το ενδεχόμενο αίτησής τους με τον προσωπικό τους ιατρό.

Αιτήσεις για τη θέση Αναπληρωτή Επικεφαλής της αποστολής, καθώς και για την Ομάδα Πυρήνα θα πρέπει να υποβληθούν απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρι τις 6 Αυγούστου 2021. Οι σχετικές ανακοινώσεις έχουν αναρτηθεί στον σχετικό ιστότοπο και είναι προσβάσιμες εδώ.