Εκλογές στο Ιράκ [10 Οκτωβρίου 2021]

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αποστολή εκλογικών παρατηρητών ΕΕ στο Ιράκ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής εκλογικών παρατηρητών μακράς διάρκειας για τις βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ που είναι προγραμματισμένες για τις 10 Οκτωβρίου 2021. Οι παρατηρητές αναμένεται να παραμείνουν στο Ιράκ για 45 ημέρες. Το σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και οι όροι εντολής για τους Παρατηρητές είναι προσβάσιμα μέσω των συνδέσμων πιο κάτω .

Προσοντούχοι Kύπριοι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό κατάλογο (“Roster”) και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην αποστολή της ΕΕ  θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πολυμερών Σχέσεων και Διεθνών Οργανισμών (Α1) του Υπουργείου Εξωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση nargyrides@mfa.gov.cy, το αργότερο μέχρι και τις 11 Αυγούστου 2021.

Λόγω της κατάστασης ασφάλειας στη χώρα, η αποστολή θα ακολουθήσει αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας. Η πραγματοποίηση της αποστολής θα αξιολογηθεί εκ νέου στη βάση των εξελίξεων επί του εδάφους και της εξέλιξης της Πανδημίας του COVID-19 και δύναται να τροποποιηθεί η να ακυρωθεί.

Yποψήφιοι με χρόνια υποκείμενα νοσήματα που διατρέχουν κίνδυνο να νοσήσουν βαριά από COVID-19, συνιστάται όπως συζητήσουν το ενδεχόμενο αίτησής τους με τον προσωπικό τους ιατρό. Η Αποστολή συνιστά ένθερμα τον εμβολιασμό των υποψηφίων κατά του COVID-19.

Call for Candidatures EOM Iraq 2021

Observers ToR EOM Iraq 2021